Krovni paneli

STACO ® – ova proizvodnja krovnih panela bazirana je na hladno – valjanim konstrukcionim elementima od čeličnih ploča. Najčešće se koriste za pokrivanje lakih krovova sa nagibom do 10%, u industrijskom i civilnom građevinarstvu. Izrađuju se u maksimalnim dužinama do 6,0 m. Prednosti ovih panela su: brza ugradnja, ravna gornja površina, zaštita protiv nabiranja.

Krovni paneli se koriste za izolovane i neizolovane krovove, podrazumevajući vodootpornost. Donji sloj pokrivača je povezan sa panelom lepljenjem. Za slučaj potrebe izolovanog krova najbolji efekat se postiže korišćenjem poliuretanske pene, koja obezbeđuje termo i hidro izolaciju. STACO ® – ovi krovni paneli poseduju tehnički Sertifikat Konstrukcionog Instituta u Varšavi AT-15-4093/99.

krovni paneli   krovni paneli

Tipovi krovnih panela:

crtez - krovni paneli Proizvodni program podrazumeva 4 osnovna tipa krovnih panela koji se razlikuju po širini B, debljini lima G i tipu čelika. Tehnički parametri svih tipova prikazani su u donjoj tabeli. Kod izbora odgovarajućeg panela treba se rukovoditi izdržljivošću i tabelom nosivosti, koje se nalaze u STACO ® katalogu.

B - širina;  H - visina;  S - širina stopa;  G - debljina lima;  L - maksimalna dužina;

 

tabela - krovni paneli